EsTo blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako nastaviť prehrávač z MTP na Mass Storage

Ako predefinovať váš prehrávač z MTP Device na USB Mass Storage
Pred nedávnom som riešil celkom delikátny problém. Nové mp3/mp4 prehrávače windows XP (pravdepodobne aj novšie) deteguje ako zariadenie typu MTP. To spočiatku nevyzerá ako problém, ale po čase zistíte, že s týmto zariadením môžete komunikovať len pomocou Windows prieskumníka, poprípade WMP. To samozrejme prináša obrovské obmedzenia.

Po pripojení zariadenia, sa zobrazí niečo podobné.



Ale ak by ste k prehrávaču chceli pristúpiť priamo, v Tento počítač (My Computer) ho nenájdete pod písmenom, v niektorých prípadoch sa zobrazí len ako MTP Device, ale na nejaký disk s priamym prístupom rovno zabudnite.


Riešenie je však veľmi jednoduché. Stačí si otvoriť Správca zariadení (Device Manager) a tam zobraziť túto položku



Nájdeme si náš prehrávač a pravým tlačidlom vyberieme možnosť Aktualizovať ovládač (Update driver) a vyberieme možnosť Inštalovať z vlastného priečinka (Install from a list...Advanced)



Ďalej vyberieme možnosť Zvoliť ovládač pre zariadenie ručne (viď OBR)




A vyberieme možnosť USB Mass Storage Device.




Odklikáme zvyšné okná a počkáme. Počítač nainštaluje nový ovládač a môžeme sa pozrieť do adresára Tento Počítač (My computer) v ktorom sa nám objavilo nové diskové zariadenie a bolo mu priradené písmeno.



Tak a to je všetko, Od teraz môžete s prehrávačom pracovať ako napr. s USB diskom. Môžete ho aj defragmentovať, čo vo väčšine prípadov znamená rýchlejší štart prehrávača. Taktiež môžete svoje mp3 upravovať priamo editormi ako napr ID3Tag....možností je mnoho, je to len na vás :)

V prípade, že chcete zariadenie previesť späť na MTP device zvoľte presne rovnaký postup, iba V ovládačoch zmeňte typ ovládača na MTP Device.



EsTo

Všetko o PC | stály odkaz

Komentáre

  1. POĎAKOVANIE
    Ďakujem za návod - už som bola z toho nového MP3 prehrávača zúfalá !!!! Super ste mi poradili !!!
    Ešte raz díky !!!!
    publikované: 28.05.2012 12:01:37 | autor: Ruža (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Dakujem Vám :)
    Dakujem Vám veľmi pekne tak isto som riešila tento problém s MP3 prehrávačom a dosť ma štvalo že si hudbu môžem sťahovať len na notebooku kde to akosi fungovalo ale vďaka Vám sa mi podarilo dať problém do poriadku :)
    publikované: 29.12.2013 17:52:55 | autor: Radka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014